KURSER
akvarellkurser nära Kivik på Österlen

VÄLKOMMEN PÅ KONSTKURS MED YLVA MOLITOR-GÄRDSELL!

 

Att komma till Ateljé Ekberga på Österlen och gå på konstkurs kan vara en upptäcksresa i färg och form. Ett sätt att hitta sin inneboende kreativitet och sitt konstnärliga uttryck. Med personlig och entusiastisk handledning kommer du och dina kurskamrater arbeta tillsammans i en unik miljö. En kreativ oas i Österlen där ljuset och färgerna är legendariska.

Vi arbetar i den stora konstateljén i logen där det naturliga ljuset från omgivningen flödar genom stora glasportar.

När vädret tillåter serveras fika med hembakat och den hemlagade lunchen under körsbärsträdet på den kullerstensbelagda innergården. Ni kanske bor på något av de många närliggande B&B eller på vandrarhemmet.

 

Är du intresserad av en konstkurs, undrar över något eller vill ha tips om boende, och hur du tar dig hit så hör gärna av dig till Ylva. Telefon 0708-775462. Du kan även kontakta Ylva här.

Varmt välkommen!

 

akvarellkurser nära Kivik på Österlen

AKVARELLKURSER 2018

Välj mellan flera olika kurser

FLOWER POWER

15-16 maj (fulltecknad)

Österlen blommar och vi hämtar inspiration i färgerna och de organiska formerna. Vi utforskar blommåleri genom modern akvarellteknik. Floran bjuder på oändliga motiv. Tillsammans och enskilt provar vi olika infallsvinklar och tekniker. Egna övningar och experiment blandas med demonstrationer och gemensamma genomgångar. Grundkunskaper i akvarell är en förutsättning.

EXPERIMENTELL AKVARELL I

24-27 maj (fulltecknad)

8-11 september

Vi arbetar lustfyllt och frejdigt, inget är förbjudet – allt kan utforskas. Vi leker med akvarellpigmentens inneboende karaktärer och egenskaper. Vi använder oss av tryck, prägling och collage, allt för att skapa spännande bilder och berättelser. Konstkursen vänder sig främst till dig som har grundkunskaper i akvarell. Personlig handledning varvas med demonstrationer och uppgifter.

EXPERIMENTELL AKVARELL II

14-17 juni (fulltecknad)

13-16 september

Vi arbetar med akvarellens spännande möjligheter. Från föreställande till mer abstrakt. Landskap, ansikten och organiska former inspirerar oss till nya konstnärliga språng. Vi använder oss av tryck, prägling, collage och mixed media i bilderna. Grundkunskaper i akvarell är en förutsättning.

ABSOLUTE BEGINNER

2-5 juli – INGA FÖRKUNSKAPER KRÄVS (fåtal platser kvar)

Drömmer du om att hitta konstnären i dig, att få utforska din inre kreativitet och se var den tar dig. Vill du prova på olika tekniker som akvarell, teckning, collage på ett kravlöst och lustfyllt sätt. Då är den här kursen till för dig. Demonstrationer och uppgifter varvas med personlig handledning och gemensamma genomgångar. Ett grundmaterial ingår i konstkursen och förslag till kompletterande materiallista skickas innan kursen börjar.

AKVARELL & BLANDTEKNIK

25-26 augusti

I denna kurs engageras vår förmåga till association och att se oväntade sammanhang -figurativt och nonfigurativt. Vi skapar collage där olika material kombineras med måleri och teckningar. Det öppnar upp för nya bildsammanhang och kan ge dig nya vägar att utforska och experimentera. Demonstrationer och gemensamma genomgångar varvas med personlig handledning.

AVANCERAD AKVARELL - 'WILD & CRAZY'

4 - 7 oktober Ny kurs!

Vi fortsätter att arbeta experimentellt med akvarellen. De olika pigmentens karaktär och säregna kvalité tas till vara i måleriet. Fokus ligger på att utveckla ditt måleri och unika uttryck. Föreställande till abstrakt. Teknikövningar och eget måleri varvas med samtal enskilt och i grupp. En kurs som passar dig som gått experimentell akvarell.