SOMMAR


SOMMAR

UTSTÄLLNING 

ÖSTERLEN 2022

utställning på österlen med konstnär Ylva Molitor-Gärdsell

 

Ylva Molitor-Gärdsell

akvarell & blandteknik

 

 


16 - 31 juli 2022


onsdag - söndag 13-17


ateljé ekberga österlen

Södra Mellby

Välkommen hem till mig på sommarens konstutställning då jag öppnar upp min stora ateljé för nära och långväga besökare. Ekberga är en unik fyrlängad skånegård som du finner i den lilla byn Södra Mellby nära Kivik.

Akvarellutställningen fokuserar på organiska former, ansikten, färgstarka abstrakta fält och finurliga djur. Allt från drömlandskap till imaginära fåglar och lite busiga grodor. Det är med konsten som jag vill förmedla mina känslor och upplevelser genom färgerna och ljuset. Växternas organiska former och landskapens linjer binder samman allt till bilder. Siluetter av människor och djur smyger sig in. I min bildvärld har det ibland också flugit in fåglar och hoppat in grodor. Där handlar det om rörelse och kommunikation. Dessa bilder speglar min värld och det jag vill ge till dig som betraktare. Min önskan är att få bjuda in dig i måleriet, få dig att upptäcka och drömma.


Konstutställningen startar lördagen den 16:e juli och fortsätta sedan till och med söndag 31:e juli.  Öppet onsdag till söndag mellan kl 13.00 - 17.00.


Om du är intresserad av en privat visning vid lämpligt tillfälle vänligen ring 0708-77 54 62   


Varmt välkommen!


YlvaSMAKPROV AKVARELLER

Finurliga djur

Akvarell av Konstnär Ylva Molitor-Gärdsell, Österlen
Konst på Österlen
Akvarell från Österlen

Abstraktion

Akvarell av Konstnär Ylva Molitor-Gärdsell, Österlen
Konst på Österlen
Akvarell från Österlen

Starka Kvinnor

Akvarell av Konstnär Ylva Molitor-Gärdsell, Österlen
Konst på Österlen
Akvarell från Österlen

Drömlandskap

Akvarell av Konstnär Ylva Molitor-Gärdsell, Österlen
Konst på Österlen
Akvarell från Österlen

Organiskt

Akvarell av Konstnär Ylva Molitor-Gärdsell, Österlen
Konst på Österlen
Akvarell från Österlen
akvarell på Österlen

Alla unika akvarellmålningar som visas på mina utställningar är målade på Saunders Waterford alternativt Arches akvarellpapper. Dessutom finner du ett begränsat antal Fine Art Prints i numrerade upplagor. Dessa är högkvalitativa giclée tryck utskrivna på syrafritt akvarellpapper med pigmentbläck i enlighet med International Association of Fine Art Digital Printmakers, IAFADP. Färgen är ljusbeständig och har en beräknad hållbarhet i minst 75 år. 

Konstutställningar på Ateljé Ekberga Österlen (nära Kivik)
Konstnärshem Ateljé Ekberga Österlen

Ateljé Ekberga, en oskiftad gård från 1700-talet, är belägen i Södra Mellby ca. tre km från Kivik i östra Skåne. Om du kommer med bil på väg 9 - kör upp Mellby Byväg till Mellby Backe och sväng in på Axel Nils Strädde. Ett alternativ är SkåneExpressen 3 (från Kristianstad eller Simrishamn) till Mellby skola - därifrån är det en trevlig fem minuters promenad längs Mellby Strädde upp till Mellby Backe & Axel Nils Strädde.


Parkering finns på ett fält på västra sidan av Ateljé Ekberga med infart från Axel Nils Strädde och utfart norrut direkt till Mellby Byväg.


Att köpa konst


Vi accepterar kort (Mcard, Visa) och Swish. 


Att se och göra i närheten?


I och i närheten av vår lilla by Södra Mellby finner du flera indviduella konstnärer och fotografer, och i den gamla skolan konstnärskollektivet KAOS. Bredvid finns Art Gallery No 11 och en keramiker. I grannbyn Bästekille har Fabriken (Galleri Final).


I Södra Mellby hittar du den mysiga restaurangen Folkets Bakgård, Mellbybagaren med den prisbelönta kavringen och Gretas & Pelle Bagares loppis. 

I närheten finns restauranger som Friden Gårdskrog, Blåsingsborg, Tryffelsvinet i Kivik, Franskans i Rörum och Allé på Österlen. 


Svabesholms Kungsgård med café och butiker som Apotekarns, Den Engelska Trädgården, Oriental Vintage, Driftwood Ineterior, Prylbyrån och Bondens Skafferi finner du i vår grannby Svinaberga. En promenads avstånd.


Österlen Karta

Österlen karta