SOMMAR 2024


SOMMAR

UTSTÄLLNING 

ÖSTERLEN 2024

utställning på österlen med konstnär Ylva Molitor-Gärdsell

 

Ylva Molitor-Gärdsell

akvarell & blandteknik

 

 


13 juli - 4 augusti 2024


alla dagar 13-17


ateljé ekberga österlen

Södra Mellby

Välkommen hem till mig på sommarens konstutställning då jag öppnar upp min stora ateljé för nära och långväga besökare. Ekberga är en unik fyrlängad skånegård som du finner i den lilla byn Södra Mellby nära Kivik.

Sommarutställningen 2024 fokuserar på organiska former, ansikten, färgstarka abstrakta fält och finurliga djur. Allt från drömlandskap till imaginära fåglar och lite busiga grodor. Det är med konsten som jag vill förmedla mina känslor och upplevelser genom färgerna och ljuset. Växternas organiska former och landskapens linjer binder samman allt till bilder. Siluetter av människor och djur smyger sig in. I min bildvärld har det ibland också flugit in fåglar och hoppat in grodor. Där handlar det om rörelse och kommunikation. Dessa bilder speglar min värld och det jag vill ge till dig som betraktare. Min önskan är att få bjuda in dig i måleriet, få dig att upptäcka och drömma.


Konstutställningen är mellan lördag 13:e juli och söndag 4:e augusti. 

Öppet alla dagar kl 13.00 - 17.00.


Om du är intresserad av en privat visning vid lämpligt tillfälle vänligen ring 0708-77 54 62   


Varmt välkommen!


Ylva

Smakprov

AKVARELL

Trandans - akvarell av Ylva Molitor-Gärdsell, Österlen
Österlen - akvarell
På Österlen - akvarell
Vindpinat Österlen - akvarell av Ylva Molitor-Gärdsell, Södra mellby, Österlen
Trandans - akvarell av Ylva Molitor-Gärdsell, Österlen
akvareller att köpa på Österlen

* Original akvareller som visas på mina utställningar är målade på Saunders Waterford alternativt Arches akvarellpapper.


** Fine Art Prints är numrerade upplagor av högkvalitativa giclée tryck utskrivna på syrafritt akvarellpapper med pigmentbläck. Detta i enlighet med International Association of Fine Art Digital Printmakers, IAFADP. Färgen är ljusbeständig och har en beräknad hållbarhet i minst 75 år. 

Ateljé Ekberga Österlen (nära Kivik)
Ateljé Ekberga Österlen
Konstnärshem Ateljé Ekberga Österlen

Ateljé Ekberga, en oskiftad gård från 1700-talet, är belägen i Södra Mellby ca. tre km från Kivik i östra Skåne. Om du kommer med bil på väg 9 - kör upp Mellby Byväg till Mellby Backe och sväng in på Axel Nils Strädde. Ett alternativ är SkåneExpressen 3 (från Kristianstad eller Simrishamn) till Mellby skola - därifrån är det en trevlig fem minuters promenad längs Mellby Strädde upp till Mellby Backe & Axel Nils Strädde.


Parkering finns på ett fält på västra sidan av Ateljé Ekberga med infart från Axel Nils Strädde och utfart norrut direkt till Mellby Byväg.


Att köpa konst


Vi accepterar kort (Mcard, Visa) och Swish. 


Att se och göra i närheten?


I och i närheten av vår lilla by Södra Mellby finner du flera indviduella konstnärer och fotografer. I den gamla skolan konstnärskollektivet KAOS och bredvid Art Gallery No 11. I grannbyn Bästekille har Fabriken (Galleri Final) en stor samlingsutställning och bredvid finner du en kreativ smed.


I Södra Mellby hittar du den mysiga Mellbybagaren med den prisbelönta kavringen samt Gretas & Pelle Bagares loppis. I närheten finns restauranger som Fridens Gårdskrog, Blåsingsborg, Tryffelsvinet i Kivik, Franskans i Rörum och Allé på Österlen. 


Svinaberga är Södra Mellbys systerby och det är väl värt en promenad till Svabesholms Kungsgård. Där finns café & lantkök samt butiker som den omtalade Engelska Trädgården, Oriental Vintage, Driftwood Ineterior, Prylbyrån och Bondens Skafferi. Svabesholm är också en aktiv hästgård.

Österlen Karta

Österlen karta