SOMMAR


SOMMAR

UTSTÄLLNING 

ÖSTERLEN 2021

akvarell av konstnär Ylva Molitor-Gärdsell, Österlen

 

Ylva Molitor-Gärdsell

akvarell & blandteknik

 

 


10 juli - 1 augusti 2021


öppet kl. 13-17ateljé ekberga österlen

Södra Mellby

Välkommen på konstutställning sommar 2021 då jag öppnar upp min stora ateljé för nära och långväga besökare. Ateljé Ekberga är en unik fyrlängad skånegård som du finner i den lilla byn Södra Mellby nära Kivik på Österlen.

Efter ett väldigt annorlunda 2021 med en inställd konstrunda p.g.a. covid 19 återkommer jag nu äntligen med sommarens stora utställning. När du stiger in på Ekberga hamnar du först i det gamla stallet och här visas utställningen i abstrakt gouache målad på vindpapp. Konsten är inspirerad av den kryptiska och lite mystiska världen. Fantasin får flöda.   


Akvarellutställningen, som visas i den stora logen, fokuserar på organiska former och finurliga djur. Allt från drömlandskap till imaginära fåglar och lite busiga grodor. Det är med konsten som jag vill förmedla mina känslor och upplevelser genom färgerna och ljuset. Växternas organiska former och landskapens linjer binder samman allt till bilder. Siluetter av människor och djur smyger sig in. I min bildvärld har det ibland också flugit in fåglar och hoppat in grodor. Där handlar det om rörelse och kommunikation. Dessa bilder speglar min värld och det jag vill ge till dig som betraktare. Min önskan är att få bjuda in dig i måleriet, få dig att upptäcka och drömma.


Konstutställningen starta lördag den 10:e juli och fortsätta sedan till och med söndag 1:e augusti. Öppet varje dag mellan kl 13.00 och kl 17.00.


Om du av någon anledning känner obehag av att vistas i ateljén med andra besökare, vänligen hör av er så kan vi ordna med en privat visning vid lämpligt tillfälle. Kontakt: 0708-77 54 62   


Varmt välkomna!


Ylva
Vill du boka tid eller veta mer, slå gärna en signal 0708-77 54 62 eller genom att trycka på telefonen!

Alla unika akvarellmålningar som visas på mina utställningar är målade på Saunders Waterford alternativt Arches akvarellpapper. Dessutom finner du ett begränsat antal Fine Art Prints i numrerade upplagor. Dessa är högkvalitativa giclée tryck utskrivna på syrafritt akvarellpapper med pigmentbläck i enlighet med International Association of Fine Art Digital Printmakers, IAFADP. Färgen är ljusbeständig och har en beräknad hållbarhet i minst 75 år. 

Konstrundan Ateljé Ekberga Österlen
Konstutställning på Ateljé Ekberga österlen
Konstutställning på Ateljé Ekberga Österlen
Konstutställning på Ateljé Ekberga Österlen
Konstutställning på Ateljé Ekberga österlen
Konstutställning på Ateljé Ekberga österlen

Ateljé Ekberga, en oskiftad gård från 1700-talet, finner ni i Södra Mellby ca. tre km från Kivik i östra Skåne. Om ni kommer med bil på väg 9 - kör upp Mellby Byväg till Mellby Backe och sväng in på Axel Nils Strädde. Ett alternativ är SkåneExpressen 3 (från Kristianstad eller Simrishamn) till Mellby skola - därifrån är det en trevlig fem minuters promenad längs Mellby Strädde upp till Mellby Backe & Axel Nils Strädde.


Parkering finns på ett fält på västra sidan av Ateljé Ekberga med infart från Axel Nils Strädde och utfart norrut direkt till Mellby Byväg.


Att köpa konst


Vi accepterar kort (Mcard, Visa) och Swish. 


Att göra på Österlen?


I närområdet finns det en uppsjö av intressanta besöksmål, speciellt under sommaren. Allt ifrån en mängd indviduella konstnärer och fotografer, till den stora utställningen på Fabriken i Bästekille eller varför inte KAOS i Södra Mellby gamla skola. Du finner även bra restauranger som t.ex. Friden Gårdskrog, Folkölscafé, Blåsingsborg, Eva på Torget, och Allé på Österlen.

I Södra Mellby hittar du Mellbybagaren med den prisbelönta kavringen och Gretas & Pelle Bagares loppis.

Svabesholms Kungsgård med café och butiker som t.ex. Apotekarns, Den Engelska Trädgården, Oriental Vintage, Urban Living och Bondens Skafferi finner du i vår grannby Svinaberga. 


.Vill du se smakprov

på min konst? 


Se här >>>Konst av konstnär Ylva Molitor-Gärdsell | Österlen

Ge dem du älskar vingar att flyga, rötter att komma tillbaka till och skäl att stanna.


Dalai Lama