KONSTRUNDAN


KONSTRUNDAN

ÖSTERLEN

2021

 

Ylva Molitor-Gärdsell

akvarell, blandteknik & gouache

 

 

Tack alla nära och långväga konstälskare som besökte

oss påsken 2021.


Vi öppnar sommarutställningen

10 juli - 1 augusti.

 Välkomna!ateljé ekberga österlen

Påskens konstrunda är över, men i juli öppnar vi upp för sommarens konstutställning på Ateljé Ekberga! Noga utvalda orginalmålningar i akvarell och gouache samt fine art print visas på utställningen mellan 10:e juli till 1:a augusti. Öppet alla dagar kl. 13-17.

 

Akvarellutställningen som kommer att visas i den stora logen (100 kvm), fokuserar på organiska former och finurliga djur. Allt från drömlandskap till imaginära fåglar och lite busiga grodor. Den andra delen av utställningen, som är i stallet (80 kvm), blir ett uttryck för min experimentella abstrakta konst i gouache målade på svart vindpapp. Varje målning är inspirerade av den kryptiska världen där lager på lager med färg på svart bakgrund skapar unika uttryck. 


Om du vill få en privat visning är du välkommen att boka tid under sommarutställningen. Slå gärna en signal på 0708-77 54 62 eller skicka ett mejl till ylva@ekberga.se

Varmt välkommen!


Ylva


  

Konstrundan Österlen
Konstnär Ylva Molitor-Gärdsell vid Kivik på Österlen
Konstrundan Österlen
Konstrundan Österlen
Ateljé Ekberga Österlen (nära Kivik)
Konstrunda Österlen med konstnär Ylva Molitor-Gärdsell
Konstrundan Kivik med konstnär Ylva Molitor-Gärdsell
Konstrunda Skåne med konstnär Ylva Molitor-Gärdsell
Konstrundan Österlen med konstnär Ylva Molitor-Gärdsell
Konstrundan Österlen
Konstutställningar på Ateljé Ekberga Österlen (nära Kivik)
Konstnärshem Ateljé Ekberga Österlen

Ateljé Ekberga, en oskiftad gård från 1700-talet, är belägen i Södra Mellby ca. tre km från Kivik i östra Skåne. Om du kommer med bil på väg 9 - kör upp Mellby Byväg till Mellby Backe och sväng in på Axel Nils Strädde. Ett alternativ är SkåneExpressen 3 (från Kristianstad eller Simrishamn) till Mellby skola - därifrån är det en trevlig fem minuters promenad längs Mellby Strädde upp till Mellby Backe & Axel Nils Strädde.


Parkering finns på ett fält på västra sidan av Ateljé Ekberga med infart från Axel Nils Strädde och utfart norrut direkt till Mellby Byväg.


Att köpa konst


Vi accepterar kort (Mcard, Visa) och Swish. 


Att se och göra i närheten?


I och i närheten av vår lilla by Södra Mellby finner du flera indviduella konstnärer och fotografer, och i den gamla skolan konstnärskollektivet KAOS. Bredvid finns Art Gallery No 11 och en keramiker. I grannbyn Bästekille har Fabriken (Galleri Final) en populär samlingsutställning med 38 konstnärer.


I Södra Mellby hittar du Mellbybagaren med den prisbelönta kavringen och Gretas & Pelle Bagares loppis. 

I närheten finns restauranger som Friden Gårdskrog, Blåsingsborg, Tryffelsvinet i Kivik, Franskans i Rörum och Allé på Österlen. 


Svabesholms Kungsgård med café och butiker som Apotekarns, Den Engelska Trädgården (öppnar i maj), Oriental Vintage och Bondens Skafferi finner du i vår grannby Svinaberga. En promenads avstånd.