KONSTRUNDAN


KONSTRUNDAN

ÖSTERLEN

PÅSK 2021

Snösnäppa (akvarell)

 

Ylva Molitor-Gärdsell

akvarell, blandteknik & gouache

 

 


2 - 11 april 2021


Vi planerar att öppna upp under påsken och följer myndigheternas rekommendationer. Om det sker förändringar meddelar vi på hemsidan och sociala media.


ateljé ekberga österlen

Välkommen hem till mig under påskens konstrunda på Österlen då jag öppnar upp min stora ateljé för nära och långväga besökare. Ekberga är en unik fyrlängad skånegård som du finner i den lilla byn Södra Mellby nära Kivik.

Efter ett väldigt annorlunda 2020 med en inställd konstrunda p.g.a. covid 19 planerar jag nu framåt för påsken 2021. Min avsikt är att arbeta fram en konstutställning till påsken 2021 som förhoppningsvis både inspirerar och stimulerar till intressanta samtal.


Akvarellutställningen som kommer att visas i stallet (80kvm) och i den stora logen (100kvm), fokuserar på organiska former och finurliga djur. Allt från drömlandskap till imaginära fåglar och lite busiga grodor. Den andra delen av utställningen, som är på loftet (50kvm), blir fortsatt ett uttryck för min experimentella abstrakt konst i gouache målade på svart vindpapp. Varje målning är inspirerade av den kryptiska världen där lager på lager med färg på svart bakgrund skapar unika uttryck. 


Planen är att starta påskutställningen långfredagen och fortsätta sedan med utställningen till och med söndagen 11:e april. Under påskdagarna dvs långfredag till annandagen har jag öppet varje dag mellan kl 10.00 och kl 18.00. Veckodagarna 13.00 till 17.00 och sista helgen 10.00 till 18.00.

Varmt välkommen!


Ylva

akvarellfärger österlen

Alla unika akvarellmålningar som visas på mina utställningar är målade på Saunders Waterford alternativt Arches akvarellpapper. Dessutom finner du ett begränsat antal Fine Art Prints i numrerade upplagor. Dessa är högkvalitativa giclée tryck utskrivna på syrafritt akvarellpapper med pigmentbläck i enlighet med International Association of Fine Art Digital Printmakers, IAFADP. Färgen är ljusbeständig och har en beräknad hållbarhet i minst 75 år. 

Konstnär Ylva Molitor-Gärdsell vid Kivik på Österlen
Konstrundan Österlen
Konstrunda Österlen med konstnär Ylva Molitor-Gärdsell
Konstrundan Kivik med konstnär Ylva Molitor-Gärdsell
Konstrunda Skåne med konstnär Ylva Molitor-Gärdsell
Konstrundan Österlen med konstnär Ylva Molitor-Gärdsell
Konstrundan Österlen
Konstutställningar på Ateljé Ekberga Österlen (nära Kivik)
Konstnärshem Ateljé Ekberga Österlen

Ateljé Ekberga, en oskiftad gård från 1700-talet, finner ni i Södra Mellby ca. tre km från Kivik i östra Skåne. Om ni kommer med bil på väg 9 - kör upp Mellby Byväg till Mellby Backe och sväng in på Axel Nils Strädde. Ett alternativ är SkåneExpressen 3 (från Kristianstad eller Simrishamn) till Mellby skola - därifrån är det en trevlig fem minuters promenad längs Mellby Strädde upp till Mellby Backe & Axel Nils Strädde.


Parkering finns på ett fält på västra sidan av Ateljé Ekberga med infart från Axel Nils Strädde och utfart norrut direkt till Mellby Byväg.


Att köpa konst


Vi accepterar kort (Mcard, Visa) och Swish. 


Att göra på Österlen?


I närområdet finns det en uppsjö av intressanta besöksmål, speciellt under sommaren. Allt ifrån en mängd indviduella konstnärer och fotografer, till den stora utställningen på Fabriken i Bästekille eller varför inte KAOS i Södra Mellby gamla skola. Du finner även bra restauranger som t.ex. Friden Gårdskrog, Folkölscafé, Blåsingsborg, Eva på Torget, och Allé på Österlen.

I Södra Mellby hittar du Mellbybagaren med den prisbelönta kavringen och Gretas & Pelle Bagares loppis.

Svabesholms Kungsgård med café och butiker som t.ex. Apotekarns, Den Engelska Trädgården, Oriental Vintage,  och Bondens Skafferi finner du i vår grannby Svinaberga. 


.

Ateljé Ekberga Österlen (nära Kivik)