KONSTRUNDAN


KONSTRUNDAN

ÖSTERLEN

PÅSK 2021

Snösnäppa (akvarell)

 

Ylva Molitor-Gärdsell

akvarell, blandteknik & gouache

 

 


Tack alla nära och långväga besökare. Vi återkommer

 15 - 24 april 2022

ateljé ekberga österlen

Välkommen hem till mig under påskens konstrunda på Österlen då jag öppnar upp min stora ateljé för nära och långväga besökare. Ekberga är en unik fyrlängad skånegård som du finner i den lilla byn Södra Mellby nära Kivik.

Akvarellutställningen som kommer att visas i den stora logen (100 kvm), fokuserar på organiska former och finurliga djur. Allt från drömlandskap till imaginära fåglar och lite busiga grodor. Den andra delen av utställningen, som är i stallet (80 kvm), blir ett uttryck för min experimentella abstrakt konst i gouache målade på svart vindpapp. Varje målning är inspirerade av den kryptiska världen där lager på lager med färg på svart bakgrund skapar unika uttryck. 


Planen är att starta påskutställningen långfredagen och fortsätta sedan med utställningen till och med söndagen 11:e april. Under påskdagarna dvs långfredag till annandagen har jag öppet varje dag mellan kl 10.00 och kl 18.00. Veckodagarna 13.00 till 17.00 och sista helgen 10.00 till 18.00. Visst är det fortfarande ett konstigt år, och vi anpassar oss därefter i konsthallen.


Om du vill få en privat visning är du välkommen att boka tid.

Varmt välkommen!


Ylva
Vill du boka tid eller veta mer, slå gärna en signal 0708-77 54 62 eller genom att trycka på telefonen!


  Vem mer kan jag besöka under påsken?


Se nedan.akvarellfärger österlen

Alla unika akvarellmålningar som visas på mina utställningar är målade på Saunders Waterford alternativt Arches akvarellpapper. Dessutom finner du ett begränsat antal Fine Art Prints i numrerade upplagor. Dessa är högkvalitativa giclée tryck utskrivna på syrafritt akvarellpapper med pigmentbläck i enlighet med International Association of Fine Art Digital Printmakers, IAFADP. Färgen är ljusbeständig och har en beräknad hållbarhet i minst 75 år. 

Konstrundan Österlen
Konstnär Ylva Molitor-Gärdsell vid Kivik på Österlen
Konstrundan Österlen
Konstrundan Österlen
Ateljé Ekberga Österlen (nära Kivik)
Konstrunda Österlen med konstnär Ylva Molitor-Gärdsell
Konstrundan Kivik med konstnär Ylva Molitor-Gärdsell
Konstrunda Skåne med konstnär Ylva Molitor-Gärdsell
Konstrundan Österlen med konstnär Ylva Molitor-Gärdsell
Konstrundan ÖsterlenVill du se smakprov

på min konst? 


Se här >>>Konstutställningar på Ateljé Ekberga Österlen (nära Kivik)
Konstnärshem Ateljé Ekberga Österlen

Ateljé Ekberga, en oskiftad gård från 1700-talet, är belägen i Södra Mellby ca. tre km från Kivik i östra Skåne. Om du kommer med bil på väg 9 - kör upp Mellby Byväg till Mellby Backe och sväng in på Axel Nils Strädde. Ett alternativ är SkåneExpressen 3 (från Kristianstad eller Simrishamn) till Mellby skola - därifrån är det en trevlig fem minuters promenad längs Mellby Strädde upp till Mellby Backe & Axel Nils Strädde.


Parkering finns på ett fält på västra sidan av Ateljé Ekberga med infart från Axel Nils Strädde och utfart norrut direkt till Mellby Byväg.


Att köpa konst


Vi accepterar kort (Mcard, Visa) och Swish. 


Att se och göra i närheten?


I och i närheten av vår lilla by Södra Mellby finner du flera indviduella konstnärer och fotografer, och i den gamla skolan konstnärskollektivet KAOS. Bredvid finns Art Gallery No 11 och en keramiker. I grannbyn Bästekille har Fabriken (Galleri Final) en populär samlingsutställning med 38 konstnärer.


I Södra Mellby hittar du Mellbybagaren med den prisbelönta kavringen och Gretas & Pelle Bagares loppis. 

I närheten finns restauranger som Friden Gårdskrog, Blåsingsborg, Tryffelsvinet i Kivik, Franskans i Rörum och Allé på Österlen. 


Svabesholms Kungsgård med café och butiker som Apotekarns, Den Engelska Trädgården (öppnar i maj), Oriental Vintage och Bondens Skafferi finner du i vår grannby Svinaberga. En promenads avstånd.Fler konstnärer som du kan besöka i närheten 


Konstrundan Kivik
Konstrundan Kivik