KONSTRUNDAN

KONSTRUNDAN

ÖSTERLEN 2020

Snösnäppa

 

Ylva Molitor-Gärdsell

akvarell, blandteknik & gouache

 

 

INSTÄLLD






ateljé ekberga österlen

Välkommen hem till mig under Konstrundan på Österlen då jag öppnar upp min stora ateljé för nära och långväga besökare. Ekberga är en unik fyrlängad skånegård som du finner i den lilla byn Södra Mellby nära Kivik.

Det ska bli väldigt spännande att visa er all konst som har flödat fram under det gångna året. Efter ett mycket intensivt år med utställningar runt om i Skandinavien, arbetar jag nu fram en konstutställning till påsk som förhoppningsvis både inspirerar och stimulerar till intressanta samtal.

Det är med konsten som jag vill förmedla mina känslor och upplevelser genom färgerna och ljuset. Växternas organiska former och landskapens linjer binder samman allt till bilder. Siluetter av människor och djur smyger sig in. I min bildvärld har det ibland också flugit in fåglar och hoppat in grodor. Där handlar det om rörelse och kommunikation. Dessa bilder speglar min värld och det jag vill ge till dig som betraktare. Min önskan är att få bjuda in dig i måleriet, få dig att upptäcka och drömma.


Akvarellutställningen som visas i stallet och i den stora logen, fokuserar på organiska former och finurliga djur. Allt från drömlandskap till imaginära fåglar och lite busiga grodor. Den andra delen av utställningen som visas på loftet där jag visar abstrakt konst i gouache målade på svart vindpapp. Varje målning är inspirerade av den kryptiska världen där lager på lager med färg på svart bakgrund skapar unika uttryck. 


Vi startar konstrundan långfredagen och fortsätter sedan med utställningen till och med söndagen 19:e april. Under påskdagarna dvs långfredag till annandagen har jag öppet varje dag mellan kl 10.00 och kl 18.00. Veckodagarna 13.00 till 17.00 och sista helgen 10.00 till 18.00.

Varmt välkommen!


Ylva

Konstrundan Österlen
Konstrundan Kivik
Konstrunda Österlen
Konstrunda Skåne

Alla unika akvarellmålningar som visas på utställningen är målade på Saunders Waterford alternativt Arches akvarellpapper. Dessutom finner du ett begränsat antal Fine Art Prints i numrerade upplagor. Dessa är högkvalitativa giclée tryck utskrivna på syrafritt akvarellpapper med pigmentbläck i enlighet med International Association of Fine Art Digital Printmakers, IAFADP. Färgen är ljusbeständig och har en beräknad hållbarhet i minst 75 år. 

Konstrundan Ateljé Ekberga Österlen
Konstutställning på Ateljé Ekberga österlen
Konstnär Ylva Molitor-Gärdsell konstrundan Österlen
Konstrunda Ateljé Ekberga Österlen
Konst Ateljé Ekberga Österlen

Ateljé Ekberga, en oskiftad gård från 1700-talet, finner du i Södra Mellby ca. tre km från Kivik i östra Skåne. Om du kommer med bil på väg 9 - kör upp Mellby Byväg till Mellby Backe och sväng in på Axel Nils Strädde. Ett alternativ är SkåneExpressen 3 (från Kristianstad eller Simrishamn) till Mellby skola - därifrån är det en trevlig fem minuters promenad längs Mellby Strädde upp till Mellby Backe & Axel Nils Strädde.


Parkering finns på ett fält på västra sidan av Ateljé Ekberga med infart från Axel Nils Strädde och utfart norrut direkt till Mellby Byväg.


Att köpa konst


Huvuddelen av konstrundans besökarna kommer under själva påskhelgen och då sker naturligtvis de flesta köpen av konst. Speciellt långfredagen är väldigt intensiv eftersom många vill få möjlighet att vara först med att välja och köpa från ett stort urval av orginalkonst. Då många besökare uppskattar möjligheten att se hela utställningen, även de sålda verken, försöker vi om möjligt bevara en komplett utställning under hela påskhelgen. Men, eftersom en del besökare på Ateljé Ekberga kommer långt ifrån Österlen är man givetvis välkommen att ta med sig konsten direkt efter köpet!   


Vi accepterar kort (Mcard, Visa), swish och kontanter.


Att göra på Österlen?


I närområdet finns det en uppsjö av intressanta besöksmål, speciellt under konstrundan. Allt ifrån en mängd indviduella konstnärer och fotografer, till den stora utställningen på Fabriken i Bästekille eller varför inte KAOS i Södra Mellby gamla skola. Du finner även bra restauranger som t.ex. Friden Gårdskrog, Blåsingsborg, Eva på Torget, Allé på Österlen och Svabesholms Kungsgård med café och butiker som t.ex. Apotekarns, Oriental Vintage, Urban Living och Bondens Skafferi. I Södra Mellby hittar du Mellbybagaren med den prisbelönta kavringen och Gretas & Pelle Bagares loppis.


Om ni har picknick med er är ni givetvis välkomna att slå er ned på en gräsplätt på Ateljé Ekberga.


Förhandstitt konstrundan 2020

Finurliga djur

Konstrundan Österlen 2020
KOnstnär Ylva Molitor-Gärdsell, Österlen
Konstrundan Skåne 2020
Akvarell konstrundan österlen
Konstrundan Skåne 2020

Drömlandskap

Akvarell av Konstnär Ylva Molitor-Gärdsell, Österlen
Konst Skåne
Konst på Österlen
Konst i Skåne
Konst på Österlen
Konst på Österlen

Organiskt

akvarell av konstnär Ylva Molitor-Gärdsell
akvarell av konstnär Ylva Molitor-Gärdsell, Skåne

Ur tidningen akvarellen 2/18
av Jacqueline Stare


Ylva Molitor-Gärdsell har bott på Österlen i Skåne under ett par år och hämtar där inspiration från naturen och från Australien där hon bor under vinterhalvåret. Hon har utvecklat två färgpaletter: den intensivt varma Australiska och den mera nedtonade svenska paletten. Hon har alltid tecknat och målat och är - förutom några kurser med Arne Isacsson, Anders Wallin och Lars Holm - en autodidakt konstnär. Ylva arbetade tidigare under många år med marknadsföring och kommunikation i Sverige, Australien och i Belgien. En av hennes släktingar var konstnären och författaren Hans Viksten. Han och hans fru betydde mycket för Ylva och uppmuntrade henne till att fortsätta med måleriet. Bakom de snabbt målade fågel-och grodbilderna kan ligga många timmar av studier och skisser. Hon avsätter mycket tid att studera de eleganta långbenta storkarna och tranorna på Österlen. I hennes målningar av fåglar, och nu också av grodor, döljer sig mycket humor, värme och unika personligheter. Konstverken är aldrig menade till att vara realistiska. Ylva målar också semi-abstrakta landskap i mixed media, med eller utan siluetter av människor och djur.



Konst av konstnär Ylva Molitor-Gärdsell | Österlen

Ge dem du älskar vingar att flyga, rötter att komma tillbaka till och skäl att stanna.


Dalai Lama

KONSTUTSTÄLLNINGAR 2020

KONSTRUNDAN  INSTÄLLD

SOMMARUTSTÄLLNING 11 juli - 2 aug

PRIVATA VISNINGAR - Boka med Ylva

 

ÖPPETTIDER 2020

Öppet under konstutställningar

   Vardagar 13-17

   Helgdagar 10-18

BESÖKSADRESS

Axel-Nils Strädde 2

Södra Mellby (nära Kivik)

+46 708 77 54 62

info@ekberga.se

Copyright © 2019, All Rights Reserved